GY.I.K.

Ha nem talál választ a kérdésére, kérjük írja meg nekünk E-mailben!

Millyen tüzelőberendezésben lehet tüzelni a fabrikettel?

Kazán, cserépkályha, kandalló, kályha, teatűzhely, faelgázosító kazán, kerti grill. Vagyis minden olyan tüzelőberendezésben lehet vele tüzelni, amely fatüzelésre vagy széntüzelésre alkalmas.

Ajtók, levegőadagolók jól működjenek, mivel a WOODO2 begyulladása után izzítani kell, mint a szenet, és ehhez minimális levegő hozzáadása szükséges, hiszen a nedvességtartalma alacsony. A jól záródó ajtók fontosak ahhoz, hogy jól tudjuk szabályozni a tűztérbe jutó levegő mennyiségét.

Faelgázosító kazánban lehet-e tüzelni fabrikettel?

Faelgázosító kazánba kifejezetten ajánlott WOODO2-vel tüzelni.

Hogyan kell a WOODO2 fabrikettet begyújtani?

Mindig a tűztér közepébe kell tenni. Az izzás és hő leadás így lesz a legoptimálisabb.

Begyújtásához gyújtós használata szükséges. A begyújtásnál - amíg a brikettek el nem kezdenek lángolni, még ne fojtsa le a huzatot a brikettnek is levegőre van szüksége!

Begyulladást követően határozottan csökkenteni kell a levegő mennyiségét, tehát le kell fojtani a tüzet, amennyire az égés csak engedi, különben a hő kiszalad a kéményen. A huzat lefojtásának következtében a tűztérbe kevesebb levegő jut, így a brikettek sokáig izzanak, egyenletesen leadva a fűtőértéküket.

Miután a behelyezett brikettek teljes mértékben elégtek, be lehet helyezni egy újabb töltetet. A könnyebb begyújtás érdekében az új briketteket helyezze közvetlenül a tűztérben maradt parázsra, majd a fentiek szerint újból biztosítson intenzív huzatot a tűztérben. Az új töltet megfelelő begyújtása után ismét fojtsa le a tüzet fentiek szerint!

Mennyi WOODO2 szükséges egy begyújtáshoz?

Egy-két darabbal kell kezdeni. Pótlást nem szükséges izzása alatt rárakni, elegendő akkor amikor már a leégés a végéhez közeledik.

A WOODO2 fabrikett begyújtása után mennyi idő múlva lehet lezárni a levegőnyílást?

Begyújtástól számított maximum 15-20 perc elég szokott lenni ahhoz, hogy az izzása megfelelő legyen. Minden oldalon lánggal kell égnie, ezután lehet a levegőnyílást lezárni minimumra, hogy izzani kezdjen.

A képződött hamut lehet e a szemetesbe dobni?

Lehetni lehet, csak felesleges. Olyan kevés hamu képződik, hogy azt a mennyiséget hasznosabb, ha a növényeink alá szórjuk.

Meddig őrzi meg a minőségét?

Eredeti csomagolasban, nedvességtől védett helyen a következő századfordulóig biztosan :-)

Használható vegyesen a tűzifa és a WOODO2 fabrikett?

A tűzifa égéséhez több levegő szükséges, azaz jobban nyitva kell hagyni a tüzelőberendezés ajtaját ,ami a teljesen száraz brikett gyorsabb leégéséhez vezethet. Összességében a tűzifa rontja a WOODO2 fabrikett hatásfokát.


www.woodo2.com
powered by Forweb Weboldal Készítés
Woodo2 WOODO2 fabrikett
Miért a WOODO2?
Minőségpolitika
Blog
Webshop
Kapcsolat